Wandel- en fietsroutes

Avontuurlijke wandelroute

Om de hoek bij Flevo-Natuur vind je de Laakse Slenk, een oude waterloop in het Hulkesteinse bos. De aanleg van de slenk draagt bij aan het verbinden van binnen- en buitendijkse natuur. De Laakse Slenk is nieuw leefgebied voor libellen als de witsnuitlibel en watervogels als de ijsvogel en de visarend. Je kunt de Laakse Slenk zien liggen vanaf de Wielseweg richting Naturistencamping Flevo-Natuur. Hier vind je ook een toegangshekje naar dit gebied. Er loopt een hele mooie wandelroute (4 km) langs de oevers van de Laakse Slenk. Ook is er een spannende oversteek over het water en zijn er prehistorische belevingsobjecten aangebracht, zoals een haardplaats. Deze recreatieve en tegelijkertijd leerrijke route is aangelegd in samenwerking met Flevo-landschap.

Locatie: als je vanaf de Slingerweg de Wielseweg op bent gereden en voorbij het eerste wildrooster bent, zie je ‘De Laakse Slenk’ aan je linkerhand.

De route rondom de slenk is circa 45 minuten wandelen.

 

Stukje fietsen

Wie weet spot je de Konik paarden

Wil je even een klein stukje fietsen?

Op nog geen 10 km afstand vind je het uitkijkpunt Horsterberg in het Horsterwold. Geregeld kan je hier de Konik paarden zien, echt geweldig!  Je moet soms wel even om de paardenpoep heen fietsen.

Ook vind je hier tussen knoppunten 72 en 73 de ‘tuurtoren’. Een 12 meter hoge toren die je een schitterend uitzicht biedt over de uitgestrekte natuur.

Vanaf Flevo-Natuur volg je de knooppunten:  62 – 63 – 68 – 69 – 70 – 72 - 73 - 74 - 75 - 69 - 68 - 63 - 62

 

Slingeren door het Hulkesteinse bos

Loop vanaf Flevo-Natuur de toegangsweg op. In de 2e bocht is een fietspad het bos in. Iets links van het fietspad zie je een begroeid wandelpad, hier ga je in. Je gaat het klaphekje door en dan linksaf en volgt de gele wandelbordjes. Als je deze volgt kom je vanzelf weer op dit punt terug en dan heb je er een prachtige wandeltocht van ongeveer 3,5 km, 45 minuten en 4400 stappen opzitten. 

De kans dat je een marter, vos of een ree spot is zeker aanwezig